Grecia are prima insula fara fum

Insula Astypalea din Grecia a devenit prima insula din lume care a dezvoltat cu succes o cultura in care locuitorii si vizitatorii sunt incurajati sa elimine fumatul din viața lor.

Insula a primit certificarea Smoke-Free Culture din partea TÜV Austria, o organizatie importanta de certificare, pentru angajamentul luat de a reduce fumatul prin implementarea si imbunatatirea continua a unor masuri care incurajeaza renuntarea la tigari sau trecerea la alternative mai putin daunatoare, dacă oamenii nu pot renunța la fumat.

Deja exista panouri informative in aeroport, in port, pe plaje si in zona istorica a insulei, iar pe langa informatiile despre respectarea legislatiei anti-fumat, oamenii gasesc informatii despre resurse pentru a renunta la fumat, dar si alternative mai bune si mai putin daunatoare, in cazul in care aleg sa continue sa fumeze.

Philip Morris International, promotorul unei initiative mondiale fara fum, a salutat certificarea obtinuta de insula greceasca: „Suntem mandri sa sprijinim aceasta initiativa si felicitam Astypalea pentru eforturile depuse. Speram ca si alte destinatii din lume sa ii urmeze exemplul prin adoptarea unei culturi fara fum,” a spus Frederic de Wilde, Presedintele Regiunii Uniunea Europeana in cadrul Philip Morris International.

In 2018, TÜV Austria a dezvoltat un protocol independent de certificare si efectueaza verificarile necesare pentru a vedea daca cerintele stabilite in protocol sunt indeplinite. In urma evaluarii se acorda o certificare, care este disponibila pentru o varietate de organizatii, inclusiv evenimente, corporatii si locatii, precum state, orașe, insule si diverse spații de cazare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *