Cum sa ti copii ocupati in vacanta

Mai ai destul de așteptat pana la concediul din vara, dar este bine sa-ti pregatești din timp terenul. Cel mai probabil, nu iti vei lasa copiii acasa. Daca nu știi cum sa ii tii ocupati atunci cand sunt in vacanta, iti venim in ajutor cu cateva sfaturi destul de ușor de pus in practica.

Lasa-i sa se plictiseasca

Este cea mai ușoara solutie. Da, copiii se plictisesc repede, dar la fel de repede iși gasesc ceva nou de facut. Specialiștii sustin ca plictiseala le este benefica, pentru ca cei mici iși vor dezvolta mai repede latura creativa. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci in vacante este sa-i lași din cand in cand sa se plictiseasca. Nu exista varianta mai ieftina!

Jocurile, intotdeauna o solutie

Iti vei tine ocupati copiii daca le vei da ceva de facut. Ii poti „pacali” prin alcatuirea unei liste de sarcini zilnice, cum ar fi sa-și faca patul, sa spele vasele, sa aiba grija de pisica și așa mai departe. Pentru indeplinirea obiectivelor de pe lista, ii vei rasplati, bineinteles, la finalul zilei. Premiul poate consta intr-un desert, o jucarie sau chiar bani de buzunar.

O alta solutie destul de ieftina este sa le cumperi cateva jocuri puzzle. Cu cat vor avea mai multe piese, cu atat cei mici vor fi mai ocupati. Puzzle-urile le vor dezvolta concentrarea, atentia, dar și rabdarea.

Dezvolta-le pasiunea pentru citit

Cititul este o activitate relaxanta și o solutie simpla pentru a-ti tine copiii ocupati in orice perioada a anului, nu doar vara. Daca ii vei indemna sa citeasca cel putin o ora pe zi, ar putea dezvolta o adevarata pasiune pentru carti. Tu trebuie sa le fii exemplu și sa citești alaturi de ei.

Puteti avea in permanenta cate o carte dupa voi, dar exista și varianta de a merge la o biblioteca sau o librarie, unde sa descoperiti noi și noi „comori”.

Invata-i sa se bucure de frumusetile naturii

Taberele de vara sunt o optiune pentru copiii tai in timpul vacantelor. Daca bugetul nu iti permite sau iti e teama sa ii lași sa plece de langa tine, va puteti bucura impreuna de natura. Parcurile sau locurile din imprejurimile orașului in care locuiti sunt intotdeauna variante la indemana. Cei mici iși vor consuma energia și vor respira aer curat. Bineinteles, exista și posibilitatea de a-i trimite la bunici.

O alta activitate pe care o puteti face impreuna in aer liber este sa va apucati de gradinarit. Nu va trebuie decat o bucata de pamant, chiar și in fata blocului. Puteti sadi flori, copaci sau legume. Important este sa le lași celor mici mana libera și sa-i responsabilizezi pe parcurs. Sa ii inveti sa ingrijeasca in fiecare zi gradina, sa o ude și s-o curete de buruieni.

Acestea sunt doar cateva dintre activitatile pe care le poti pune in practica alaturi de copiii tai in timpul vacantelor. Speram ca sfaturile sa iti fie de folos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *