Atractii turistice Olanda

Atractii turistice-Olanda


Printre cele mai frumoase locuri de vizitat în Olanda, bineînţeles că se află şi capitala, Amsterdam, plină de cafenele şi baruri, dar şi de biciclete şi muzee. Totuşi, există atât de multe locuri frumoase în această ţară, încât pare greu de ales. De la clasicele mori de vânt şi câmpurile magnifice de lalele, până la oraşe istorice cu muzee şi clădiri minunate, Olanda are multe locuri demne de vizitat.
Cele mai frumoase locuri de vizitat în Olanda sunt destul de uşor accesibile şi vor impresiona orice turist avid de frumuseţi arhitecturale, dar şi peisagistice. „Touropia“ a creat o listă cu cele mai frumoase oraşe care nu trebuie ocolite.

Printre cele mai frumoase atractii turistice, numim:
Gouda, oraşul caşcavalului şi gofrelorAcest oraş este unul tipic olandez, cu multe clădiri vechi şi canale drăguţe. Oraşul Gouda este faimos pentru caşcaval, pentru gofrele cu sirop şi pentru lumânări, iar centrul oraşului este înconjurat complet de canale şi se află la doar cinci minute distanţă, pe jos, de gară.Rotterdam, fostul sat de pescari
Demult a fost un simplu sat de pescari, însă acum Rotterdam este cel mai modern oraş al Olandei. La fel ca şi Amsterdam, oraşul preferă bicicliştii şi are câteva cartiere istorice gata de a fi explorate. Cel mai popular este Muzeul Boijimans Van Beuningen care găzduieşte opere de Dalí, Van Gogh, Bosch şi Rembrandt.


Groningen, micul oraş universitarAcest oraş universitar foarte divers este mic, dar plin de facultăţi. Iubitorii de artă nu vor obosi niciodată aici, dar nici melomanii sau cei care iubesc teatrul. Datorită studenţilor, viaţa de noapte din Groningen este diversificată, printre cele mai populare cluburi fiind Grote Markt, Peperstraat şi Vismarkt.Haarlem, oraşul florilor
Centrul districtului lalelelor, Haarlem, este numit, neoficial Bloemenstad – oraşul florilor, şi este un adevărat paradis pentru iubitorii de frumos. Muzee, magazine şi expoziţii ştiinţifice se pot întâlni la tot pasul.


Utrecht, oraşul unde Rinul vrea să cuprindă totul
Oraşul plin de chei fluviale, construite pentru a opri invadarea fluviului Rin, este faimos pentru cea mai mare universitate din Olanda. O altă atracţie turistică este catedrala gotică Sfântul Martin, o clădire a cărei construcţie a început în 1254.


Maastricht, oraşul festivalurilorPiaţa centrală a oraşului, Vrijthof, este gaza multor festivaluri ce au loc anul, favoritele locale fiind cele de toamnă şi de iarnă. Această piaţă abundă  de cafenele, baruri şi galerii de artă interesante
Haga sau locul unde locuiesc feţele regaleHaga este unul dintre locurile cele mai frumoase de vizitat în Olanda. Cunoscut sub numele de „Oraşul Regal de la Mare“, datorită cetăţenilor de viţă regală, această parte a Olandei oferă vizitatorilor ore plăcute petrecute pe malul Mării Nordului. Mai mult, Guvernul olandez – Binnenhof, este localizat în Haga, deşi capitala ţării este Amsterdam.
Delft, locul unde îl descoperim pe VermeeDelft este unul dintre cele mai progresive oraşe, dar care a muncit din greu pentru a-şi restaura aparenţa antică. Cei care vor un suvenir Vermeer trebuie să se oprească la Centrul Vermeer din Delft.   


Leiden, oraşul morilor de vânt

Oraşul pitoresc merită vizitat pentru canalele sale încadrate de copaci care sunt marcate, din loc în loc, de mori de vânt, de poduri de lemn sau de parcuri luxuriante. 

Amsterdam, oraşul miilor de poduriCu peste 1.500 de clădiri-monument şi cu aproape la fel de multe poduri peste canale, vizitatorii Amsterdamului îşi pot petrece timpul explorând excentricităţile şi muzeele, traversând oraşul pe bicicletă. De vizitat este şi Casa Annei Frank, dar nu trebuie omise nici barurile, centrele comerciale sau cafenelele faimoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *