Atracti turistice

a.Vulcanii noroioși

 Vulcanii noroioşi din apropierea comunei Berca din judeţul Buzău sunt una dintre cele mai interesante rezervaţii botanice şi geologice din România fiind un punct de atracţie pentru turiştii care vizitează zona.
     Fenomenul este datorat gazelor naturale provenite de la peste 3000 de metri adâncime care trecând printr-un sol argilos împing la suprafaţă apa din pânza freatică amestecată cu argilă. În locurile unde acest nămol iese la suprafaţă se formează nişte structuri conice asemănătoare unor vulcani. In Europa sunt putini vulcani noroiosi, pe intregul glob sunt aproximativ 1100 vulcani noroiosi.
     Vulcanii sunt în două locuri diferite, Pâclele Mari şi Pâclele Mici, la fel drumul spre ambele este semnalizat cum trebuie.
\

b.Lacul Vulturilor

Lacul Vulturilor este un micut lac periglacial de numai 0.5 hectare si cel mult2,5 m adancime situat in  Muntii Siriului , in apropierea varfului Malaia,la peste 1400 m altitudine . Lacul Vulturiolr se afla intr-o zona cu aspect alpin, frumoasa si salbatica,foarte putin cunoscuta de turisti.Din cand in cand, pe versantii stancosi din apropiere pot fi admirate capre negre, iar ursul este aici ca la el acasa.  

c.Barajul Siriu

 Lacul de acumulare de la Siriu este un lac artificial de vreo 10 km lungime, situat pe cursul superior al raului Buzau. Barajul de la Siriu este de fapt o hidrocentrala  42 MW care se alimenteaza din cei aproximativ o 100 de milioane metrii cubi de apa din lac. Este un baraj construit intre anii 1982-1994 doar din pamant ,piatra si argila, dupa o reteta inovatoare la acea ora, fara beton in compozitie. Barajul Siriu are mai mult de 100 m inaltime si o deschidere de aproape 600m. Privelistea este spectaculoasa din orice punct aflat mai sus de lac. De jos,de pe mal, impatimitii pot pescui scobar,cars,pastrav,crab si clean. Pe lacul Siriu se pot practiva diverse sporturi nautice.

d. Muzeul Chilimbarului Colti

 Datorita frumusetii sale si a celor peste 160 de culori in care se infatiseaza, chilimbarul de la Colt este considerat cel mai valoros de pe planeta. Cea mai pare pepita  de chilimbar cunoscuta are 27 cm lungime,23 cm latime si 10 cm grosime, cantareste 3,450 kg , a fost extrasa din Colt si este expusa la Muzeul Judetean Buzau. La Colt puteti vizita un mic Muzeu al Chilimbarului,dar si o interesanta expozitie de vanzare de unde minunatele pietricele pot fi achizitionate in diverse forme si monturi, la preturi foarte bune.

e.Lacul Rosu

– (local cunoscut și sub numele de Lacul Ghilcoș) este un lac de baraj natural format în 1837, la poalele Muntelui Hasmasul Mare , în apropierea Cheilor Bicazului la distanța de 26 km de Gheorgheni în judetul Harghita. La ultimele măsurători, efectuate în anul 1987, dimensiunile acestuia sunt: lacul se întinde pe un perimetru de 2.830 m, aria este de 114.676 m² și volumul apei care se acumulează este de 587.503 m³. Lacul s-a format la altitudinea de 983 m, într-o depresiune cu un climat predominant subalpin.

f. Muntii Rarau

  Muntii Rarau fac parte din Muntii Bucovinei se intind pe zona jud. Suceava fiind situati in nordul Carpatilor Orientali sunt cei mai pietrosi din zona si ating o altitudine maxima in varful Rarau de 1650 m, constituie o zona turistica importanta prin frumusetea peisajului. Masivul Rarău, dezvoltat pe conglomerate si calcare, prezinta stanci masive si avand relief ruiniform.

g.Parcul National Ceahlau 

Este situat in Masivul Ceahlau, cel mai impunator munte din Carpatii Orientali, in partea centrala a acestora. Suprafata Parcului National Ceahlau este de 7.742 ha, din care 5.200 ha reprezinta suprafata forestiera si 600 ha reprezinta suprafata golului alpin cu pasune. In cuprinsul sau sunt incluse urmatoarele arii protejate: Rezervatia stiintifica “Ocolasul Mare”, Rezervatia stiintifica botanica “Polita cu Crini”. Monumente ale naturii: “Cascada Duruitoarea” si “Avenul Mare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *